sâmbătă, 25 februarie 2012

Clienţii Tower încă aşteaptă ca DNA Cluj să acţioneze

Au trecut peste 7 luni din momentul în care cele 120 de familii păbubite cu peste 6 milioane de euro în cazul Tower din Cluj-Napoca, au depus plângere penală împotriva administratorilor acestui proiect imobiliar, în speranţa ca acesta să fie tras la rânspunderă. Nici măcar până la această dată, proprietarii nu au primit vreo reacţie concretă din partea procurorilor.
Potrivit avocatului Asociaţiei de Proprietari Tower, Bianca Chiş, oamenii au plătit în medie peste 75% din valoarea proprietăţilor contractate în anul 2007 deşi iniţial dl Mihai Chezan le promitea că vine cu banii dezvoltatorilor în amenajarea acestui proiect unic în Transilvania. În plus, capul afacerii Tower a oferit reduceri pentru cei care plăteau cu banii jos.

La câteva luni după ce au achitat contravaloarea imobilelor, au apărut probleme cu terenul, care nu ar fi al dezvotatorilor imobiliari, ci a USAMV, care s-a asociat cu Tower, dorind în schimb să-i fie construit un hotel.

Între timp s-au făcut cesiuni peste cesiuni, proiectul a stagnat, iar dezvoltatorul imobiliar în posesia căruia a ajuns proiectul Tower, Sterling International, se află în prima fază a declarării procedurii de insolvenţă.

Şocant este faptul că deţinătorul iniţial al afacerii Tower, Mihai Chezan, cere acum companiei Sterling nu mai puţin de 14 milioane de euro în numele companiei Mox Inc, înregistrată în Chicago, drept contravaloare pentru unele servicii de management, deşi proiectul nu este finalizat.

“S-au achitat 6 milioane de euro într-un proiect care a ajuns să se oprească la etajul 8 din 18. Unde sunt acei bani?”, se întreabă cumpărătorii.

Proprietarii de apartamente s-au prezentat la audienţe atât la Prefectura Cluj, cât şi la Primăria Cluj-Napoca, deputaţi clujeni, chiar au trimis scrisori către Preşedinţie, însă fără succes.

Deputatul Mircia Giurgiu a depus luni o întrebare adresată Ministerului Justiţiei deoarece există plângeri depuse încă din vara anului trecut cu privire la proiectul Tower, şi nu s-a întâmplat nimic.

Şeful DNA Cluj, Elena Botezan nu a putut să le spună păgubiţilor decât că ancheta este în desfăşurare.

Între timp, cumpărătorii sunt de părere că întreaga afacere are ascunse în spate interese politice pornind însă şi lamodul în care s-au eliberat autorizaţiile de construcţie din partea Primăriei, adică în 3 săptămâni de la înfiinţarea Tower SRL.
Clienţii Tower încă aşteaptă ca DNA Cluj să acţioneze 
Caşi cum nu era de ajuns, USAMV îşi cere terenul înapoi ca urmare a faptului că Tower nu a construit hotelul promis, doreşte să iniţieze demolarea structurilor construite în spatele magazinului Billa.
Avocatul Bianca Chiş spune că dosarul se complică şi mai mult: deşi în extrasul CF apare drept proprietar al terenului Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, nu se ştie exact dacă terenul este proprietate publică sau privată.

Între timp, Chezan acuză USAMV de faptul că nu doreşte să cedeze respectivul teren către Tower, pentru ca dezvoltatorul imobiliar să poată accesa un credit ipotecar.

Săptămâna viitoare, deputatul Mircia Giurgiu va redacta săptămâna viitoare o scrisoare şi către procurorul general al României, pentru deblocarea situaţiei.

Asociaţia de Proprietari Tower este condusă de către Cohuţ Veronica, păgubită cu 50.000 de euro, bani luaţi din bancă, pentru care va mai plăti 500 de euro lunar, timp de 15 ani.

Sursa: NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza..