luni, 26 martie 2012

Centru de agrement de 10 hectare la Breazu

Un PUZ pe aceasta tema a fost initiat de omul de afaceri Bogdan Cihodaru. Tot in sedinta comisiei de urbanism a CJ din 22 februarie, construirea fabricii de caramizi Wienerberger a fost suspendata.
Consiliul Judetean nu a dat avizul proiectului initiat de Wienerberger Sisteme de Caramizi SRL. Concernul austriac dorea sa construiasca o fabrica de caramizi in comuna Ion Neculce. Investitia era estimata la o suma de 22 de milioane de euro, in acest sens compania inchiriind 41,5 hectare in zona. „Compania a solicitat emiterea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru un teren de 17,3 hectare, pe care urma sa fie construite halele de productie si depozitare. Din ce am inteles, au fost reclamatii de la o asociatie a pescarilor din zona si a unei ferme. De asemenea, s-a discutat despre faptul ca firma ar dori sa faca niste drumuri pe terenul unor oameni, dar fara a avea drept de proprietate.

Exista si o adresa a celor de la SRI, prin care se spune ca ar avea unele cabluri impamintate in zona. In plus, avizul Directiei de Sanatate Publica a fost contestat in instanta de catre oamenii din zona. Cariera de exploatare este trecuta separat, nu apare in PUZ care a ajuns la noi.

Din aceste motive, Comisia de urbanism a decis sa amine acest proiect. Sustinem investitiile, dar nu in orice conditii", a declarat Cristian Stanciu, membru in Comisia de urbanism a CJ. Membrii aceleiasi comisii au avizat favorabil PUZ unui proiect initiat de omul de afaceri Bogdan Cihodaru. Solicitarea a fost facuta de SC Iasi Construct SRL si SC Inproiect SRL si implica realizarea unui centru de agrement in zona restaurantului „La Castel". „Am avizat PUZ pentru acest proiect. Este vorba despre construire de locuinte individuale, spatii de cazare, zona de agrement, zona comerciala, dar si cu functiuni administrative. Proiectul va fi realizat in zona Copou - Breazu si are o suprafata totala de 10,55 hectare", a afirmat Mugur Cozmanciuc, presedintele comisiei amintite.

sursa: Ziarul de Iasi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza..