sâmbătă, 26 mai 2012

S-a inaugurat clădirea fostului Cazino din Cluj-Napoca

Clădirea fostului Cazino din Parcul Central Cluj-Napoca a fost inaugurată, ieri, o dată cu debutul Zilelor Clujului. La eveniment au participat mai multe oficialităţi, între care primarul interimar Radu Moisin şi candidatul PDL la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc, precum şi deputaţii PDL de Cluj şi şefii serviciilor deconcentrate, membrii ai aceluiaşi partid.
Prima manifestare importantă care va fi organizată în clădirea vechiului Cazino va fi sărbătorirea "Jubileului de diamant al Reginei Marii Britanii", ce va avea loc marţi, de la ora 16.

Lucrările pentru această locaţie au fost finanţate cu bani europeni.
Clădirea include 600 mp de spaţii expoziţionale şi 22 de anexe în suprafaţă de 250 mp. Anexele vor fi folosite doar ca spaţii de depozitare sau toalete. Contractul de reabilitare a clădirii cazinoului şi a parcului a fost evaluat la 7 milioane de euro (30 de milioane de lei). Cel mai mic preţ a fost propus în oferta ACI: 17,04 milioane de lei (4 milioane de euro).

Zilnic, în clădirea reabilitată din Parcul central vor avea loc expoziţii şi vernisaje. După terminarea zilelor municipiului, Cazinoul va putea fi închiriat.
 
"Vom propune în şedinta de Consiliu Local de joi un tarif de închiriere de 100 de lei pentru evenimentele culturale care nu sunt organizate în colaborare cu primăria şi de 300 de lei pentru cele non-culturale", a spus Radu Moisin zilele trecute într-o conferinţă de presă.

sursa: Ziua de Cluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza..