miercuri, 30 mai 2012

"Conti", scos la licitaţie pentru 6,5 milioane de euro

Hotelul Continental din Cluj Napoca a fost scos la licitaţie după mai bine de un deceniu în care a fost lăsat în paragină. Clădirea din centrul oraşului este vândută de o firmă de insolvenţă din Hunedoara, preţul de pornire fiind de peste şase milioane de euro. Clădirii i se oferă astfel o nouă şansă de a fi readusă la viaţă.
Construită în 1894, clădirea a avut încă de la deschidere funcţiunea de hotel. La început, înainte de perioada comunistă, hotelul purta numele de "New York", fiind celebru în special pentru cafeneaua frecventată de personalităţile vremii. În anii 1960 Continentalul devenise unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Cluj-Napoca.

Primăria Cluj-Napoca are drept de preemţiune asupra clădirii în cazul scoaterii la vânzare, pentru că este vorba de un monument istoric. În ultimii ani şi Ministerul Culturii s-a interesat de achiziţionarea acestei clădiri.

"Clădirea este una emblematică pentru Cluj şi propunerea Primăriei va fi să se găsească modalitatea legală prin care să se uzeze de acest drept de preemţiune şi să ne înscriem la licitaţie pentru achiziţia acestui imobil", a declarat Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Scoasă la vânzare la un preţ de 6,5 milioane de euro aceasta ar fi una dintre cele mai mari tranzacţii din municipiul Cluj-Napoca după ce Grădina de vară Boema, un alt simbol al oraşului a fost vândută cu 900.000 de euro în urmă cu un an.

"Luând în considerare că în acest anunţ de publicare a vânzării nu este trecută o suprafaţă utilă a acestui imobil, dar bănuind că are o suprafaţă de 4.500 de metri pătraţi pe cele patru nivele, consider că preţul la care acest imobil se scoate la vânzare este un pic peste preţul mediu al pieţei clujene", a precizat Tudor Marc, agent imobiliar.

Agenţii imobiliari estimează că valoarea clădirii ar fi de fapt cu 15% mai mică decât preţul cerut de firma de insolvenţă, dar că totul depinde de noua funcţiune a clădirii. Aceasta s-ar putea transforma într-un nou hotel, galerii comerciale ori sediu bancar.

Sursa: citynews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza..