duminică, 15 ianuarie 2012

ARAD: Un centru pentru orfanii ce au împlinit vârsta majoratului, va fi construit în cartierul Sânicolaul Mic

Centrul ce urmează a fi construit va fi destinat adolescenților care au împlinit 18 ani și au ieșit din sistemul de protecția a copilului. Aceștia vor beneficia de sprijin și se va încerca integrarea lor în comunitate.
40 de tineri care au fost părăsiți de cei care le-au dat viață și au trăit în sistemul de protecție a copilului vor primi sprijin și după ce vor împlini vârsta majoratului. Aceștia vor beneficia de un cămin ce urmează a fi construit în cartierul Sânicolaul Mic, pe strada Tarafului.
Guvernul a aprobat deja indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţie Centru social cu destinaţie multifuncţională în municipiul Arad, parte a Proiectului privind Incluziunea Socială, finanţat de BIRD.

Centrul va avea o suprafaţă de 460 metri pătraţi, va fi construit în regim P plus 1E şi va avea 40 de beneficiari. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni. Funcţiunile centrului vor fi dormitoare pentru maxim două persoane sau o familie, un grup sanitar cu duş, pentru maxim patru persoane, o bucătărie comună, spălătorie şi uscătorie pentru maxim 10 persoane, o cameră de zi comună pentru maxim 10 persoane, 1-2 cabinete pentru personalul de specialitate. Centrul va fi construit pe strada Tarafului pentru că în această zonă există toate reţelele necesare racordării utilităţilor (apă-canal, energie electrică şi termică, telecomunicaţii, salubritate).

Terenul pe care se va construi centrul va fi trecut în proprietatea privată a municipiului Arad şi va fi transmis în folosinţă gratuită către Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Socială din Arad, care va administra viitoarea clădire.

sursa: adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza..