luni, 16 ianuarie 2012

Investitie REGIO de peste 3 milioane euro pentru modernizarea strazii Stefan cel Mare din orasul Covasna

La sfarsitul anul 2011, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a semnat contractul de finantare pentru modernizarea strazii Stefan cel Mare din orasul Covasna. Proiectul, in valoare totala de peste 3 milioane euro, a fost depus spre finantare la sediul ADR Centru din Alba lulia, in cadrul Axei Prioritare 2 a Programului Operational Regional, DMI 2.1, care sustine investitiile pentru modernizarea retelei de drumuri judetene si strazi urbane.

Proiectul ”Modernizare strada Stefan cel Mare - tronson 1 in Orasul Covasna”, avand Cod SMIS 6115, pregatit de Unitatea Administrativ Teritoriala Orasul Covasna, prevede investitii in valoare totala de aproape 14 milioane lei, pentru modernizarea primului tronson al strazii Stefan cel Mare, care cuprinde intrarea in oras din directia Sfantu Gheorghe, pana la intersectia cu strada Pava de Jos. Cererea de finantare solicita fonduri nerambursabile de circa 8,3 milioane lei, pe o perioada de implementare de un an, urmand ca, la inceputul anului 2013, locuitorii din oras si turistii sa poata circula pe un tronson de peste 1,4 kilometri, complet reabilitat, al strazii Stefan cel Mare. Lucrarile vor cuprinde, pe langa modernizarea drumului propriu-zis, si modernizarea trotuarelor, a intregului sistem rutier, a sectoarelor de acces si a celor cu zone verzi. Prin proiect se vor reabilita retelele de apa potabila, reteaua de canalizare menajera si se va extinde reteaua de canalizare pluviala. Practic, pe langa lucrarile la infrastructura si suprastructura drumului, se vor realiza 2 conducte de apa potabila si se vor reface bransamentele pentru cele 119 gospodarii de pe traseu, fiind construit un canal colector pe lungimea traseului, inclusive prin amenajarea a 34 de camine de inspectie si executia a 119 racorduri de canalizare. Reaua de canalizare pluviala va beneficia de doua canale colectoare de canalizare pluviala, prevazute cu guri de scurgere si camine de vizitare.

"Proiectul depus de orasul Covasna a fost cuprins initial in lista de rezerva a domeniului care finanteaza investitiile in reabilitarea infrastructurii de transport la nivel regional si local. Iata insa ca buna colaborare a institutiilor noastre si evolutia favorabila a modului cum sunt cheltuiti banii europeni prin proiectele Regio ne permit sa vorbim despre o investitie mult asteptata de cetatenii din acest oras. Programul Operational Regional deruleaza proiecte semnificative in judetul Covasna, numai pe domeniul dedicat investitiilor pentru drumuri fiind atrase in acest judet fonduri de peste 75 milioane lei. Este important sa sprijinim acum beneficiarii acestor proiecte, pentru a imbunatati accesibilitatea regiunii, ca sa putem stimula dezvoltarea economica durabile. Concretizarea acestor proiecte duce treptat la cresterea numarului locurilor de munca si poate genera venituri sigure, care vor creste impactul finantarilor acordate prin Programul Operational Regional", a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Documente
Fisa proiect - Covasna

sursa: ADR Centru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza..