joi, 23 februarie 2012

Cămin de 16 milioane de euro în Parcul Iuliu Haţieganu

Un cămin pentru studenţii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) a Universităţii “Babeş-Bolyai”, în valoare de 16 milioane de euro, va fi construit pe un teren din parcul Iuliu Haţieganu în următorul an şi jumătate. Clădirea va încorpora şi o policlinică studenţească.
Conducerea UBB împreună cu Dorin Aşchilean, managerul general al firmei clujene de construcţii ACI, şi cu arhitectul Teodor Raiciu au inaugurat ieri şantierul de construcţie al căminului Sport XXI “Flavia Rusu”. “Cu construcţia care urmează să fie ridicată se încheie proiectul Campusul Educaţiei, Ştiinţei şi Sportului din UBB Cluj. Acest cămin este parte dintr-un pachet de patru cămine oferit de Guvernul României din anul 1998”, a declarat Andrei Marga, rectorul UBB Cluj. El a promis că în viitor va construi pentru studenţi un complex pentru gimnastică, urmând să fie amenajate terenuri cu iarbă artificială pentru fotbal şi rugby. Rectorul UBB a mai anunţat că va finanţa înnoirea pistei de tartan pentru atletism. “Construcţia căminului Sport XXI «Flavia Rusu» e proiectată pe 10 etaje şi va avea 524 de locuri în cămin la un nivel de confort foarte ridicat. Camerele vor fi pentru câte doi studenţi. În clădire vor fi şi nouă spaţii mai mari pentru dispensarul studenţesc. La această oră, UBB contribuie pentru construcţie cu 9.942.000 lei. În total, căminul va costa 16 milioane de euro”, a explicat Marga, care a estimat că lucrările de construcţie vor fi finalizate peste un an şi jumătate. Restul banilor ar urma să fie alocaţi din fondurile Ministerului Educaţiei.

Căminul va avea şi o parcare subterană. “Pentru acest cămin avem o experienţă cu alte două cămine (Economica I şi II) şi sperăm ca studenţii să fie mulţumiţi de modul în care vor fi construite, de utilităţile pe care le au aceste cămine, iar dacă au observaţii, să le facă pentru ca noi să îmbunătăţim condiţiile respective. Putem termina căminul chiar la începerea anului şcolar viitor în condiţiile în care vor fi surse de finanţare”, a declarat Dorin Aşchilean, managerul general al ACI. La rândul lui, arhitectul Teodor Raiciu susţine că noul cămin se va încadra peisajului din parcul “Iuliu Haţieganu”. “Sperăm să iasă o lucrare reuşită, poate mai reuşită, cel puţin din punct de vedere estetic, decât căminul Economica II. Noi am încercat să inserăm mai bine clădirea în acest parc, iar odată cu căminul vom putea să inaugurăm şi renovarea parcului pe care preconizăm să o facem. Căminul va avea parking subteran şi o sală de gimnastică”, a declarat Raiciu.

sursa: ziuadecj.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza..