miercuri, 18 ianuarie 2012

Franţa: O jumătate de miliard de euro pentru reducerea şomajului

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a anunţat, azi, deblocarea a jumătate de miliard de euro pentru finanţarea măsurilor de urgenţă pentru reducerea şomajului, precum şi angajarea a 1.000 de noi salariaţi în serviciul public, relatează cotidianul "Le Monde".
Măsurile de urgenţă anunţate de şeful statului francez, la finalul unei întâlniri cu sindicatele, la Palatul Elysee, pentru stimularea angajării tinerilor, a angajării cu jumătate de normă şi pentru reconversia profesională a şomerilor, vor beneficia de o finanţare de 430 de milioane de euro.

"Cei care nu au mai avut activitate profesională de doi ani, fără nicio excepţie, vor primi propuneri de reconversie profesională, de angajare sau de resocializare", a explicat Sarkozy. Fostul preşedinte al Senatului, Gérard Larcher, va fi desemnat pentru a pune în practică, în două luni, bazele acestei reforme.

Înainte de prezidenţiale

Franţa se află în prag de recesiune şi e pe cale să piardă ratingul de credit AAA-, iar preşedintele s-a întâlnit cu liderii sindicali, pentru a discuta despre măsuri ce ar putea fi luate înainte de alegerile prezidenţiale din aprilie-mai. După patru ore de negocieri, Sarkozy a declarat că statul îşi va creşte contribuţia financiară în formarea profesională şi va stimula companiile să-şi păstreze angajaţii, cel puţin cu normă redusă, în timpuri de criză economică.

"Situaţia în domeniul forţei de muncă este extrem de îngrijorătoare şi trebuie să luăm măsuri ferme şi rapide în acest sector", a spus Sarkozy. El a adăugat că autorităţile trebuie să facă tot posibilul pentru a evita o ruptură între angajaţi şi angajatori. Preşedintele a precizat că va aştepta până la sfârşitul lunii ianuarie pentru a-şi dezvălui planul de reforme şi a adăugat că Franţa va înfiinţa fonduri publice de investiţii pentru industrie, pentru a face ca firmele franceze să fie mai competitive.

sursa: evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza..